De Gouden Pijl

Stichting De Gouden Pijl is opgericht in 1976 op initiatief van Peter van Putten, Piebe Prins en Dick Keldermans. Met als doelstelling het creëren van een waardevol evenement ter promotie van Emmen dat een financieel extraatje op moet leveren voor de renners. En dat is gelukt: de allereerste Gouden Pijl trok al 25.000 bezoekers!

Aanleiding

Sinds het begin verbindt De Gouden Pijl de wielersport, feest en gezelligheid met elkaar. Het eendaagse evenement brengt ieder jaar 40.000 tot 50.000 bezoekers naar het centrum van Emmen. De bezoekers kunnen kosteloos genieten van de festiviteiten. Daar ligt met name het probleem van de organisatie. Want sinds het wegvallen van de hoofdsponsor van het evenement is het lastig om de begroting sluitend te krijgen.

Doelstelling

We zijn aan de slag gegaan met het realiseren van een heldere positionering voor de verschillende doelgroepen van de Gouden Pijl. En dit hebben we doorvertaald naar een communicatieconcept. Dit concept is een heldere doorvertaling van wat de Gouden Pijl is in woord en beeld.

Doorvertaling

Vanuit het concept zijn we op zoek gegaan naar dwarsverbanden. Om de bezoekers meer te betrekken bij het evenement en bewust te maken van de waarde van de Gouden Pijl ondanks dat de toegang gratis is en zal blijven. Ook moet gerichte communicatie ervoor zorgen dat de doelgroepen langer dan een weekend betrokken blijven. Het concept moet de komende jaren de samenwerking met bedrijfsleven en overheid versterken en nieuwe verdienmodellen aanboren. 

Resultaat: een festival!

We hebben de Gouden Pijl op een nieuwe wijze gepositioneerd. Niet meer als wielerevenement, maar als festival. Een plek waar je nieuwe mensen ontmoet en waar je met vrienden afspreekt. Waar je geniet van muziek en gezellige terrassen. En met het wielrennen als verbindende schakel van een ketting met een surplus aan verschillende activiteiten. Vanaf nu gaat het evenement verder als Festival De Gouden Pijl. De organisatie heeft de ambitie de komende jaren door te groeien tot een meerdaags evenement. 

 

Vanaf 9 juli is de nieuwe website met de stijl en identiteit online: www.goudenpijl.nl.