Logo 1609bold

IT-Hub

IT Hub logo
Opdrachtgever
Nidaros
Aanleiding

De IT-Hub is een initiatief van de provincie Drenthe, de gemeente Hoogeveen, kennisinstellingen en het regionale bedrijfsleven. Met dit initiatief willen de partijen Drenthe aantrekkelijk maken als vestigingsplaats voor bedrijven. De IT-Hub biedt vele mogelijkheden om IT-talent te boeien en te binden aan Drentse bedrijven. De nieuw te vormen hub wordt gevestigd naast het treinstation in Hoogeveen. Het gebouw speelt een centrale plek in de nieuwe samenwerkingen.

IT Hub poster
IT Hub Hoodie
IT Hub Signing
IT Hub Tote bag
IT Hub Signing
Arrow golden
Arrow golden
Wat hebben we gedaan?

Aan 1609bold is gevraagd een herkenbaar visuele identiteit en een aansprekend merkconcept te ontwikkelen voor de IT-Hub. “Business ahead of future”. Zo willen we de IT-Hub positioneren. Het is de plek waar talent, business, onderwijs, kennis, innovatie en technologie samenkomen. Een dynamische, creatieve en inspirerende omgeving waarin thema’s rondom data-analytics, artificial intelligence, robotics, sensoring, blockchaintechnologie en cybersecurity gezamenlijk worden opgepakt.

Samenwerken aan toekomstige oplossingen die vandaag nog niet voor mogelijk worden gehouden. Kennisinstellingen en bedrijven moeten elkaar gaan vinden om nieuwe technische ontwikkelingen te realiseren waardoor bedrijven nu klaar zijn voor de digitale uitdagingen van morgen.

We hebben dit doorvertaald in een nieuw logo en huisstijl. Bestaande uit basisvormen die gezamenlijk in code het woord ‘IT Hub’ vormen. Het logo is opgebouwd vanuit de negatieve ruimtes. De rechthoekige en afgeronde vormen zijn geïnspireerd vanuit de gaatjes in een ponskaart. In de 2e helft van de 20e eeuw vervulde ponskaarten een centrale functie in een systeem dat de aanzet vormde voor geautomatiseerde informatieverwerking. Zij werden tot in de jaren 80 gebruikt om informatie op te slaan in een vorm die machinaal gelezen kon worden. De bekendste toepassing is die van het invoeren van gegevens in computersystemen.

De vormen van het logo komen in de huisstijl terug. En staan voor de verschillende partijen en individuen die samenkomen. Een mozaïek van verschillende vormen die een eigen eenheid vormen. Als stukjes code die tot nieuwe inzichten leiden en zo nieuwe oplossingen aandragen.

Kijk voor meer informatie op de IT-Hub website of lees het artikel op de website van de NOS.

Partners van de IT-Hub

De IT-hub is een samenwerking van TVM-verzekeringen, Fokker, Unigarant, Rijksuniversiteit Groningen, NHL Stenden, Hanzehogeschool, Alfa College, de gemeente Hoogeveen en de provincie Drenthe.

IT Hub CTA
Weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Jij wilt impact maken met je bedrijf en een onuitwisbare indruk achterlaten bij jouw doelgroep. Zullen wij je daar bij helpen?

Neem contact op
Meer waarde door aandacht

Het oplichtende scherm van je telefoon, de advertentie die voorbij komt op social media, deze tekst: wat krijgt jouw aandacht? In een wereld waar alles om aandacht schreeuwt, is creatief inspelen op de behoefte van je doelgroep cruciaal. We willen waarde toevoegen aan jouw business. Ontmoet hier ons team en lees over onze klanten en de projecten waar we trots op zijn.

Over ons