Zuiverder dan zuiver

Wist je dat de magnesiumchloride die in Noord-Nederland in de grond zit opvallend zuiver is? Beter nog: het meest zuivere magnesium ter wereld komt uit het noorden van Nederland, en wel uit Veendam! Het gebied rondom Veendam zorgt voor een belangrijke schat aan grondstoffen voor de hele wereld. Is dat niet cool?

De grondstof magnesiumchloride is onmisbaar voor vele branches. Zo is het een voedingssupplement vol gezondheidsvoordelen maar zit er onder andere ook verwerkt in de kunststof PVC, cosmetica, auto’s, verf, lijm en beton.

Wereldbedrijf
Kisuma Chemicals uit Veendam is het bedrijf dat deze grondstof uit de grond haalt. Bijna 30.000 ton per jaar wordt geëxporteerd naar landen over de hele wereld. Kisuma is een dochteronderneming van Japanse Kyowa Chemical Industry en heeft fabrieken in zowel Japan en China en verkoopkantoren in Singapore en Houston (VS). Sinds 1997 is het Japanse bedrijf ook gevestigd in Veendam.

Chemie-aversie
Wat nou zo jammer is, maar wel heel begrijpelijk: mensen denken vrijwel meteen aan vervuiling als het over chemicaliën gaat. Juist het tegenovergestelde is waar. Kisuma maakt onmisbare producten voor de chemische industrie. Het enige wat overblijft na productie is zout water. Hierdoor werkt Kisuma aan een schonere toekomst.

Hernieuwde identiteit
Kisuma heeft dus een mooi verhaal te vertellen wat ze op dit moment nog niet uitdragen. Niet langer in verband worden gebracht met chemisch afval, maar blijven innoveren en een bijdrage leveren aan het reduceren van afval. Samen met Kisuma gaan we de strijd aan tegen de vooroordelen en helpen wij bij het vertellen van hun verhaal waar iedereen trots op kan zijn.