Logo 1609bold
1609bold op Tinder
Nieuws
3 september 2020

Verloren?

Ik kan goed tegen mijn verlies, ik heb er alleen geen ervaring in. Dat roep ik heel hard. Maar de waarheid is soms anders. Je kunt niet altijd winnen en soms verliezen we een pitch bij een potentiële klant. Altijd jammer, maar opstaan en doorgaan is dan de beste manier. Soms het nou eenmaal liefde op het eerste gezicht. Van beide kanten. Alleen niet op elkaar. ’s Nachts bedenk ik me dan: waar ging deze date mis? Even terug in de tijd.

Na een prettige kennismaking worden we uitgenodigd voor een vervolggesprek. In het gesprek krijgen we de kans om een toelichting te geven op de visie en aanpak van 1609bold.  Vol enthousiasme duiken we in de vraag van de klant. We dwingen onszelf niet meteen naar de inhoud te gaan. Want waardevol en passend werk maak je samen met de klant, dat kunnen en willen wij niet alleen doen. Een sterk reclamebureau daagt uit, gaat de strijd aan, met respect natuurlijk, en stelt alle aannames ter discussie.

De meeting bij de klant volgt. Een spannende meeting. Maar dat is eigenlijk altijd zo. Het is een soort van date. Je kent elkaar nauwelijks maar de kriebels voor een nadere kennismaking zijn zeker aanwezig. Het gevoel is goed. Deze date eindigt alleen niet in een nieuwe afspraak, maar in een belofte: ‘bedankt voor jullie verhaal, we komen er over een paar dagen op terug’.

Een aantal dagen later volgt het telefoontje. Nogmaals dank voor het prettige gesprek. Maar we hebben voor een ander bureau gekozen. Een bureau dat al een beeld heeft gepresenteerd zonder helder beeld van de vraag. Het slechte nieuws moet even landen. Maar later begrijp ik het. De klant is verliefd geworden op de uitvoering, niet de weg er naartoe. De spannende, uitdagende weg waar zoveel achter vandaan komt, wordt overgeslagen.

Goed werk ontstaat door oprechte interesse in elkaar, een zoektocht naar mogelijkheden. En durven te confronteren. Zolang het maar respectvol en constructief is. Soms een stapje terug. Als we dat vergeten komen we met prachtige ideeën maar weet eigenlijk niemand of ze goed en toepasbaar zijn.

De volgende keer ga ik wederom op date. En ook ga ik weer voorstellen om het traject gezamenlijk te doen. Durf jij mee te gaan?

Bas Eefting
Door Bas Eefting
Sign me up!

Als eerste op de hoogte zijn van alles wat we doen en toegang krijgen tot exclusieve content? Laat dan je mailadres achter en wij zorgen voor een stukje meerwaarde in jouw mailbox!