Van grauw naar goud

Dit weekend fiets ik, net als vorig jaar, de tourversie vanParijs-Roubaix. Vorig jaar april parkeerden we onze auto voor het appartement in Roubaix. Direct pakten we de fiets en zetten koers naar de wielerbaan. Maar de weg naar de wielerbaan was een reis door een grauwe stad. Een stad die niks van wielrennen, laat staat wielerhistorie, uitstraalt. Een paar minuten later lieten we de stad achter ons en reden we het landschap in. We reden met z’n tweeën en zonder een woord te wisselen wisten we dat we er exact hetzelfde over dachten. De stad was geen aanrader, maar dit landschap… het werkelijk verschrikkelijk. Grauw, saai en totaal geen uitdaging.

 

En toch is deze koers in een onaantrekkelijke, deprimerende omgeving uitgegroeid tot een van de mooiste wedstrijden van het jaar en trekt het miljoenen bezoekers. Met dit in het achterhoofd, hoe mooi kan het zijn om het WK wielrennen naar Groningen en Drenthe halen? Naar een twee provincies waar het wél prachtig is en waar de fietscondities uitstekend zijn? Het organiseren van een wielerkoers is een mooie manier om een regio op de kaart te zetten. Het kan de perceptie op de gehele regio veranderen en op de kaart zetten.

1609bold levert daarom een bijdrage aan De Businesskopgroep 2020. De Businesskopgroep is een businessclub van bedrijven die overtuigd zijn van de meerwaarde van de fiets voor Noord-Nederland. Een netwerk van bedrijven en instellingen die het lef hebben om te durven winnen en geloven in de kracht van de wielersport. We ondersteunen de realisatie van het WK in 2020, we ondersteunen de wielersport en we dragen bij aan meer fietsen en fietsactiviteiten in onze mooie regio. Als je maar hard genoeg werkt en gelooft dat iets realiseerbaar is, dan gaat het lukken. Wegblijven van non-discussies en focus je op kansen. Mét een beetje lef, dat wel.

 

Met het WK kunnen we de wereld laten zien dat wij het hier prima voor elkaar hebben en dat we beschikken over de meest ideale en prachtige fietscondities! Parijs – Roubaix heeft de nostalgie en de verhalen, hier hebben we de infrastructuur en juiste voorwaarden. Kom maar door met die stampvolle hotels met fietsers!