Fietsen Werkt.. altijd!

Ochtendhumeur? VrijMiBo? Volle mailbox? Broodje kroket? Parkeerproblemen? Fietsen werkt altijd! Daarom werken wij voor Beter Benutten Zwolle Kampen aan de campagne ‘Fietsen Werkt!’ Het doel? De inwoners van deze gemeenten overtuigen om de auto te laten staan en op de fiets naar het werk te gaan.

Wij ontwikkelden de campagne FietsenWerkt! met als doel fietsen in Overijssel te stimuleren en deze provincie op de kaart te zetten als de bakermat van het fietsen in Nederland. Hoe stimuleer je dat? Onder andere door leuke en ludieke acties te bedenken die de campagne ondersteunen: knal gele fietsen met opvallende teksten in de stad plaatsen, posters met opvallende kreten verspreiden en leuke winacties op social media plaatsen.

Win een fiets!
Op veel plaatsen in Zwolle hebben we knalgele, opvallende fietsen verspreid. Aan deze fietsen hing een bordje met daarop de boodschap dat je een gloednieuwe Cortina fiets kon winnen. Meedoen was heel simpel. Het enige wat je hoefde te doen was een verhaal of ervaring met fietsen delen op de timeline van de Fietsen Werkt Facebook pagina. We hebben hierop veel leuke reacties en verhalen binnengekregen en uiteindelijk een gelukkige winnaar gekozen die voortaan rond racet op een Cortina fiets.

Posters
We hebben posters ontwikkeld waarmee je jouw enigszins luie collega’s, vrienden, familieleden of andere kennissen kunt stimuleren wat vaker de fiets te pakken. In de hele omgeving Zwolle/Kampen waren kreten te zien waarom fietsen werkt. Deze posters staan ook de website: https://www.fietsenwerkt.nl/vertel-het-verder/ . Je kan de posters gemakkelijk delen op jouw social media kanalen. Tag degene die vaker zou moeten gaan fietsen of deel de poster op zijn of haar tijdlijn. Zo laat je hem of haar meteen zien waarom fietsen werkt!

Love is a bumpy ride!
We bedachten een ‘tag-en-win’ actie voor Valentijnsdag. Romantisch met z’n tweeën met een bakfiets door de binnenstad van Zwolle. Natuurlijk met een hapje en een drankje voor onderweg. Deze actie die we in samenwerking met Brasserie Jansen in Zwolle en van Dijk Bikes in Kampen hebben opgezet, werd een groot succes. Veel love birds werden getagd en uiteindelijk hebben we 2 duo’s gekozen die een leuke middag en avond hebben gehad.